Mobil

Devasa Arka Kameralı Mi 10T Pro’nun Görselleri Açığa Çıktı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bir süredir yeni bir amiral gemisi telefon üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. “Mi 10T Pro” olarak isimlendirilmesi …

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bir süredir yeni bir amiral gemisi telefon üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. “Mi 10T Pro” olarak isimlendirilmesi muhtemel olan bu akıllı telefon, bugüne dek bazı iddialarla da gündeme gelmişti. Xiaomi’nin yaklaşmakta olan yeni amiral gemisiyse bu kez, sızdırılan bazı render görsellerle açığa çıktı. Görünüşe göre bu akıllı telefon, tasarımıyla çok konuşulacak.

Mi 10T Pro’nun sızdırılan görselleri, bu akıllı telefonun düz bir ekranla geleceğini gösteriyor. Geçtiğimiz dönemlerde ortaya atılan iddialar, bu akıllı telefonda kullanılacak OLED yapıdaki ekranın, 144 Hz tazeleme oranı sunacağını gösteriyordu. Ayrıca sızdırılan görsellerde, telefonun sol üst tarafına yerleştirilmiş olan ve ön kamerayı barındıran delik de açıkça görülebiliyor.

İşte Xiaomi Mi 10T Pro

Sızdırılan görseller, Mi 10T Pro’nun sağ tarafında bir parmak izi okuyucu sensörün bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu sensörün hemen üzerinde de ses kontrollerinin yapılmasını sağlayan bir tuş takımı yer alıyor. Ayrıca telefonun arka kısmı, cam yapıda olacakmış gibi görünüyor. Ancak her ne olursa olsun bu akıllı telefon, en çok da kamera kurulumunun tasarımıyla dikkat çekecek gibi görünüyor.

Xiaomi Mi 10T Pro’nun sızdırılan görselleri, telefonun arkasında dikdörtgen şekilde bulunacak üçlü kamera kurulumunu gösteriyor. Bu kamera kurulumunda yer alan devasa büyüklükteki ana kamera sensörünün 108 MP çözünürlük sunacağı zaten bir süredir konuşulan bir detay. Ancak kurulumda yer alan diğer iki sensörün ne gibi özelliklere sahip olacağı şu an için bilinmiyor.

Ortaya atılan iddialara göre Xiaomi Mi 10T Pro, Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisinden güç alıp, bu gücü de 8 GB RAM ile destekleyecek. 5000 mAh kapasiteli bir bataryasının olacağı ve bu bataryanın hızı şarj desteği sunacağı ifade edilen telefonun sızdırılan görsellerinde görebileceğimiz üzerine gücünü Snapdragon 865 işlemciden alacak olan Mi 10T Pro, 5G bağlantı desteği sunacak.

Xiaomi, Mi 10T Pro’yu ne zaman duyuracağına ilişkin bir açıklama yapmadı. Ancak sızdırılan görseller, Mi 10T Pro’nun çok yaklaşmış olduğunun bir göstergesi. Xiaomi, şu ana dek bu akıllı telefonun fiyatıyla ilgili de bir açıklama yapmadı ancak beklentiler, Xiaomi Mi 10T Pro’nun fiyatının 475 dolar (yaklaşık 3,550 TL + vergiler) civarında olacağı yönünde.

Yorumla