Teknoloji

23 Yaşındaki Bir Öğrenci Kendi Batmobile’ini Üretti

Bugüne kadar Batman’den esinlenerek bir başlarına çeşitli boyutlarda Batmobile üreten birkaç kişiyle karşılaşmıştık. Ancak bugün karşımıza çıkan …

Bugüne kadar Batman’den esinlenerek bir başlarına çeşitli boyutlarda Batmobile üreten birkaç kişiyle karşılaşmıştık. Ancak bugün karşımıza çıkan 23 yaşındaki Nguyen Dac Chung, ürettiği Bat Mobile aracıyla en iyi hayran yapımı Batmobile’lerinden birisini bize sunmayı başardı.

Vietnamlı bir mimarlık öğrencisi olan Nguyen, Kara Şövalye üçlemesinde gördüğümüz Batmobile’i üretmeyi kafasına takarak maceraya atıldı. Nguyen, filmlerde fazlasıyla hoşuna giden bu aracı gerçek dünyayla buluşturmak istiyordu. Nguyen, 10 ayını ve 20.000 dolardan fazla parasını bu projeye yatırarak sonunda hayallerine kavuştu.

Öğrencinin ürettiği Batmobile:

Nguyen’in ürettiği Batmobile yalnızca görüntüden ibaret değil. Araç, gerçekten kullanılabiliyor. Kendisinin üretmiş olduğu Batmobile, 4 silindirli ve saatte maksimum 100 kilometre hıza ulaşabilen 400 cc bir motora sahip. Araç, ön kısmında 4 ve arka kısmında 2 olmak üzere toplam 6 şok emiciyi barındırıyor. Arka kısımda bulunan spoiler’sa elektrikli sistemle ayarlanabiliyor.

Ancak Batmobile’in arkasında gördüğümüz ve aracın sembolik özelliklerinden birisi olan jet motoru, genç öğrencinin ürettiği Batmobile’de yalnızca görüntü olarak yer alıyor. Yine de aracın bu kısmı bir motosiklet egzozuna ev sahipliği yapıyor. Yani jet motoru olarak gözüken yer bir anlamda fonksiyonel olarak çalışıyor.

Batmobile’in içi, iki kişiyi rahatlıkla barındırabiliyor. Yine de Nguyen, aracın iç kısmında özellikle ışıklandırma konusunda yapması gereken birçok şey olduğunu söyledi. Nguyen, Batmobile’i üretmek için hem ülkesinde bulabildiği parçalardan yararlandı hem de çeşitli ülkelerden parça ithal etti.

Mimarlık öğrencisi olan Nguyen Dac Chung, öğrenci olmanın yanı sıra girişimcilik de yapıyor. Nguyen, girişimcilik sonucunda elde ettiği gelirle birlikte projesini finanse ediyor. Nguyen’in Batmobile’i henüz tamamlanmamış olsa da aracın şu an bile duyduğumuz özellikleri takdire şayan.

Yorumla